Velikonoční ovečky

36
- reklama -

Suroviny
12 oveciek

Těsto:
1 žloutek
50 g cukru moučka
100 g másla
130 g hladké mouky
lžička mlete skořice
Dokončení :
mandle (oloupat)
čokoládové tyčinky
Poleva:
1/2 bílku
200 g cukru moučka
citronová šťáva po kapkách

Postup přípravy receptu

  1. Na pracovní desku proseji mouku a kromě žloutků, pokud bílky nesbíráte, tam můžete dát polovinu, co vám zůstane z přípravy polevy. Přidáme nakrájené máslo, cukr a skořici. Vypracujeme rychle těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto jsem měla velmi řídké a tak jsem přidávala ještě po lžících mouku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu 30 minut. Mandle vhodíme do vroucí vody na 1 minutu, propláchneme studenou vodou a oloupeme.

  3. Připravíme plech s papírem na pečení a zapneme troubu na 200°C. Těsto jsem podsypala a rozválela na 5-6 mm tloušťku. Kulatou formičkou o průměru 7 cm, vykrajujeme kolečka a klademe rovnou na plech. Ze zbytku těsta vykrajujeme malá kolečka o průměru 3 cm.

  4. Malá kolečka položíme na velká (mají představovat hlavu). Po boku hlavy, zatlačit pořádně mandle, jako uši. Dáme péci na 12 minut (podle mé trouby), vy si to hlídejte podle sebe. Upečené korpusky necháme vychladnout.

  5. Na nohy jsem použila tenké čokoládové tyčinky. Pokud nemáte čokoládu, tak stačí i tyčinky máčené v čokoládě. Nařízneme tyčinky na délku nožiček. Teď jsem použila takovou malou fintu, zapalovačem jsem nahřála na vteřinu čokoládové tyčinky, ona se trošku povolila a já jsem pohodlně přilepila nožky na tělo.

  6. Z půl bílku, moučkového cukru a citronových kapek, utřeme hustou polevu. Polevu nabereme do sáčku s co nejtenčí špičkou a vytvoříme ovečce kožíšek. Když cukr zaschne, domalujeme jí oči, ústa a nos.

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty, najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4527