Bezlepkové kynuté chlebové placky

84
- reklama -

Suroviny

chlebové těsto s droždím může být z kupované směsi nebo doma namíchané
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme své oblíbené chlebové těsto a podle potřeby ubereme trochu tekutiny tak, aby těsto bylo tvárné a ne příliš lepivé.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut nakynout.

  3. Poté navlhčenýma rukama formujeme menší placičky, vysoké maximálně 1 cm.

  4. Kvalitní nepřilnavou pánev (teflon, litina) vytřeme kapkou oleje a rozpálíme.

  5. Do rozpálené pánve klademe připravené placičky a osmažíme je na středním plameni po obou stranách dozlatova.
    Podáváme je teplé jen tak potřené máslem (rostlinným) a česnekem, případně jako přílohu k polévce či hlavnímu jídlu.

Poznámka od kuchařky

Placky jsou nejlepší čerstvé, dokud jsou krásně křupavé.

Placky lze připravit i nekynuté, viz http://www.toprecepty.cz/recept/42208-bezlepkove-n….

Na fotografii jsou levé dvě placky nekynuté a pravé dvě kynuté.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.