
- reklama -
Suroviny
- stejný počet menších a větších černých oliv
- mrkev
- párátka
- bílá pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Z mrkve vyřízneme malý dílek, poslouží nám jako zobáček. Větší olivu nařízneme, vyndáme z ní pecku a pomocí nože naplníme bílou pomazánkou nebo sýrem.
-
Zobáček vložíme do dírky po vyndané pecce v menší olivě. Párátkem napíchneme menší olivu na šířku, pak větší olivu na výšku a nakonec zapíchneme do vykrojené mrkve. A máme roztomilou jednohubku.
Poznámka od kuchařky
Velké černé olivy se těžko shánějí, ty v konzervách bývají malé. Ale dají se koupit na váhu u lahůdek v supermarketech. Fotila jsem venku na sněhu.
Zdroj: Čarujeme.cz
Kuchařka: Hella