
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 lžíce ústřicové omáčky (nebo sójové)
- 1 lžička krupicového cukru
- arašídový olej (na osmahnutí zeleniny)
- olej (na smažení)
- sušené houby (, předem namočené, čínské nebo šitake, jemně pokrájených)
- 1/2 červené kapie (nakrájená na tenké nudličky)
- 2 jarní cibulky (na tenké nudličky)
- 1 mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
- 8 placek z rýžového těsta (krátce namočené do teplé vody)
- hrst skleněných nudlí (namočených)
- 2 hrsti klíčků (propláchnutých a osušených)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- sladká chilli omáčka
Postup přípravy receptu
-
V misce promíchejte sójovou omáčku, cukr a dejte stranou. V pánvi rozehřejte trochu arašídového oleje a za stálého míchání na něm osmahněte houby, zeleninu a nudle. Zakápněte omáčkou, osolte a opepřete.
-
Na namočené rýžové plátky dáme hromádku zeleniny a přidejte klíčky. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku. Je důležité pořádně utáhnout aby byly pevné.
-
Postupně smažte ve vysoké vrstvě dobře rozehřátého oleje tři až čtyři minuty, až budou závitky zlaté a křupavé. Podáváme se sladkou chilli omáčkou případně jinou kterou máte rádi,
Kuchařka: sebena