Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí

141
- reklama -

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
1 smetana ( použila jsem s nižším obsahem tuku )
2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
1-2 cibule ( podle velikosti )
asi 8 snítek tymiánu ( po otrhání lístečků cca 1 plochá PL )
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení. Osolíme, opepříme.

  2. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem. Přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety. Zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme. Můžeme podle chuti hořčice ještě přisolit.

  3. Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 C. Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečeme cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout a zbude nám hustý sosík.

Poznámka od kuchařky

Ostatní moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/