
Suroviny
- 4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
- 1 smetana ( použila jsem s nižším obsahem tuku )
- 2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
- 1-2 cibule ( podle velikosti )
- asi 8 snítek tymiánu ( po otrhání lístečků cca 1 plochá PL )
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení. Osolíme, opepříme.
-
Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem. Přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety. Zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme. Můžeme podle chuti hořčice ještě přisolit.
-
Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 C. Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečeme cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout a zbude nám hustý sosík.
Poznámka od kuchařky
Ostatní moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/