
- reklama -
Suroviny
- 600-800 g vepřové plece
- 200 g listového špenátu (čerstvý či mražený)
- 4 celá vařená vejce
- sůl
- pepř
- estragon
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec si nakrájíme na 4 silnější plátky, které jemně naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se při pečení nekroutily.
-
Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme, posypeme estragonem, poklademe listovým špenátem a doprostřed vložíme vajíčko.
-
Zamotáme do malé roládky a spíchneme špejlemi.
-
Rozehřejeme si velký nepřilnavý pekáč, maso do něj vložíme a zprudka opečeme několik minut z každé strany. Poté podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a na velmi mírném ohni dusíme asi hodinu a čtvrt. Poté plotnu vypneme a necháme zavřené ještě klidně hodinku i dvě dojít. Podáváme nakrájené na plátky.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Tanicka