Grilovaná kotleta s pošírovaným hráškem

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky vepřové kotlety (1,5 cm silné)
hladká mouka
olivový olej
sůl
pepř
mražený hrášek
4 syrová vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety nařízneme na okraji, aby se nám nekroutily, a bohatě osolíme, opeříme a lehce obalíme v hladké mouce.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky dobře oklepeme od přebytečné mouky.

  3. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme v mouce obalené kotletky.

  4. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy asi tak 5 minut.

  5. Po opečení podáváme lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa. Jako vhodná příloha jsou upečené baby brambory ve slupce a pošírovaný zelený hrášek s volským okem.

Poznámka od kuchařky

(Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě popř. mléce nebo vývaru, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit.)