- reklama -
Suroviny
- 320-350 ml vody
- 1,5 KL soli
- 2 lžíce oleje
- 350 g hladké mouky pšeničné
- 150 g celozrnné mouky pšeničné
- 25 g čerstvého droždí
- 1 KL krystalového cukru
- velká hrst umytého pokrájeného medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Do DP dáme suroviny postupne – ako je uvedené, program normál.
-
Listy medvedieho cesnaku necháme dobre osušiť, potom krájame. (Zbytková voda – prípadne posledných pár kvapiek vody pridáme postupne – ja som mala trochu riedke cesto práve kvôli vode na listoch.)
-
Môžeme piecť aj bez DP, vtedy po vykysnutí z ošatky pečieme bochník cca 40 min.-190 st.
Poznámka od kuchařky
Skvele chutí napr. s bryndzovou pomazánkou. Chlieb má miernu cesnakovú chuť, pečením medvedí cesnak stratil silnú arómu.
Kuchař: magdalenka