Suroviny
- 8 plátků listového těsta
- 8 vařených vajec
- 300 g nesoleného tvarohu nebo ricotty
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
- 3 jarní cibulky
- 200 g žampiony nakrájené
- 2-3 lžíce kopru jemně nasekaného
- 3-4 plátky sušená rajčata
- sůl
- pepř
- 8-10 lžic olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Na 2 lžících oleje si osmahneme cibulku s houbami do té doby, než se vypaří všechna voda. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
Mezitím si dáme do mísy tvaroh, sýr, kopr a vychladlé houby. Podle potřeby osolíme a opepříme.
-
Jeden list potřeme trochu olejem a přeložíme v půlce.
-
Doprostřed dáme 2 lžíce náplně a na to posadíme vařené vajíčko a vytvoříme měšec, aniž by nádivka mohla vytéct.
-
Hotové měšce polijeme zbývajícím olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C zhruba na 45-50 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept na těsto mám zde :http://www.toprecepty.cz/recept/18399-recke-testo-…
Halloumi – velice slaný, tvrdý, tučný sýr, původem z Kypru. Má poměrně ostrou chuť, způsobenou opravdu extrémní slaností.
Kefalotyri – Jedná se o tvrdý, slaný sýr, z ovčího nebo kozího mléka.