Velikonoční nádivka bez masa

99
- reklama -

Suroviny
2 porce

2/3 velké bagety z Kauflandu (nebo 4 rohlíky)
2 vejce
200 ml mléka
30 g másla
2 hrsti spařených a posekaných kopřiv
hrst posekané pažitky
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu jsem nakrájela, zalila vlažným mlékem, rozpuštěným máslem, promíchala.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidala dva žloutky, kopřivy, pažitku, pepř, osolila, nastrouhala oříšek a pořádně promíchala, promačkala. Nakonec jsem vyšlehala z bílků sníh a opatrně zamíchala do směsi.

  3. Tu jsem rozprostřela ve vymazané a strouhankou vysypané zapékací míse.

  4. Pekla jsem dozlatova (mám troubu na plyn, pekla jsem na plný výkon asi 40 minut). Jako přílohu jsem zvolila brambory.

Poznámka od kuchařky

Musím bohužel k druhé fotce podotknout, že na jedné půlce jsou kostičky uzeného bůčku. To pro přítele, já raději bez. Což je zároveň tip jak vyhovět dvěma různým jazykům 😀