![Noky z tvarohu a parmezánu s jarním špenátem_5ff821f411209.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/noky-z-tvarohu-a-parmezanu-s-jarnim-spenatem_5ff821f3f0afb.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Noky:
- 250 g tvarohu v kostce
- 100 g hladké mouky
- 50 g strouhanky
- 60 g parmezánu nastrouhaný na jemno
- 2 žloutky
- sůl
- špetka muškátového oříšku
- Špenát:
- 0,5 kg listového špenátu
- 1 menší cibule
- česnek
- 1 dcl smetany na šlehání
- 1 lžíce másla nebo oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny přísady na noky a zpracujeme těsto.
-
Utvoříme válečky asi 1 cm hrubé, které nakrájíme na kousky.
-
Vidličkou trochu zploštíme. Vhodíme do vroucí osolené vody. Až vyplavou, vaříme 3 minuty. Po vytažení trošičku omastíme olejem.
-
Špenát:listy omyjeme a dáme do vařící vody na 3 minuty.
-
Scedíme, necháme trochu zchladnout a nakrájíme na drobno.
-
Na másle osmažíme cibuli dorůžova a přidáme špenát. Podusíme asi 5 minut a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a česnekem.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce více zahustit, může nakonec přidat rozkvedlané vejce nebo
udělat trochu jíšky.
Kuchařka: mika59