
Suroviny
4 porce
- 1 listové těsto
- hromada čerstvých kopřiv
- 1 střední cibule
- 200 g slaného sýra balkánského typu
- 10 ks sušených rajčat
- 2 vajíčka
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje (já dala olej z naložených sušených rajčat, která jsem nedávno dělala dle receptu z „topek“), osmahneme cibulku, přidáme očištěné kopřivové listy zbavené stonků, minutu prohřejeme, přidáme na kousky pokrájený sýr a sušená rajčata, vypneme a ještě do teplé směsi přidáme vajíčka, promícháme a necháme trochu vychladnout.
-
Mezitím si předehřejeme troubu.
-
Rozválíme listové těsto a na ně poklademe směs, překryjeme okraje a důkladně zabezpečíme, aby nic nevyteklo.
-
Upečeme na 180 °C cca 20-30 minut, dle trouby.
Poznámka od kuchařky
Kopřivy jsem si včera přivezla ze zahrádky a jelikož jsem měla v lednici listové těsto, výborná sušená rajčata a také zbytek mého domácího „balkánu“, nový, rychlý a překvapivě velmi chutný recept, je na světě :o) Dokonce i mému manželovi moc chutnal.









