Nakládaný Hermelín s grilovacím kořením

62
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

Na standardní zavařovací sklenici 0,72 l:
3 Hermelíny 120 g
2 větší cibule
5 stroužků česneku
grilovací koření
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín, kupujeme raději tvrdší, aby měl možnost se rozležet společně s cibulí a česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Hermelín nakrájíme na osminky a z každé strany obalíme v grilovacím koření.

  3. Na dno sklenice vyskládáme cibuli a na plátky pokrájený česnek. Na tuto vrstvu položíme hermelínové čtvrtky a opět navršíme cibuli a česnek a na to znovu Hermelín…. takto pokračujeme do vyčerpání sýra a cibule s česnekem, až po okraj sklenice. Na zalití používám rostlinný olej.

  4. Sklenici přetáhnu potravinovou folií a postavím na talířek na kuchyňskou linku.

  5. Třetí den je připravený ke konzumaci.

Poznámka od kuchařky

Před lety jsem si to někde přečetla a od té doby jinak nenakládám.

Přeji dobrou chuť.