
- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 50 g strouhaného Grana Padano
- l Cottage sýr
- 2 stroužky česneku
- hrst krájené petrželové natě
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- instantní polenta
- trochu strouhánky
- sušený práškový česnek
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Neloupaný lilek pokrájíme na kostičky a na tácu posolíme, necháme minimálně 15 minut. Potom na sítě propláchneme, důkladně vymačkáme papírovými utěrkami a na olivovém oleji společně s nadrobno pokrájeným česnekem osmahneme.
-
Mezitím smícháme v míse cottage, parmezán (či sýr podobného druhu), vajíčko. Přidáme z pánve zchladlý lilek, petržel, promícháme, podle chuti osolíme a trochu zahustíme polentou, aby vznikla tužší směs.
-
Z ní děláme kuličky, které obalíme ve směsi instantní polenty, hrsti strouhánky a trošky sušeného česneku a smažíme na oleji dozlatova.
Kuchařka: hosta









