
Suroviny
- 1/2 cukety
- cca 8 malých rajčátek
- slabší 1/2 fenyklu
- 2 stroužky česneku
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- snítka rozmarýnu
- grilovací koření dle chuti
- olivový olej nebo jiný olej dle potřeby
- 1 balení gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Fenykl a cuketu nakrájejte na kostičky (loupat ji nemusíte), rajčátka na čtvrtiny.
-
Na česnek zatlačte čepelí nože, rozmáčkněte jej a podélně nakrájejte. Poprašte kořením a na lžíci olivového oleje vše pěkně zprudka opečte, trošku tím napodobíte gril.
-
Poté stáhněte na mírnější ohřev, podlijte smetanou (kdo rád vaří s vínem, ještě před podlitím se sem náramně hodí jedno nebo dvě „drcnutí“ bílého).
-
Přidejte snítku rozmarýnu a společně pár minut povařte, dokud omáčka nezhoustne.
-
V případě potřeby větším strávníkům ještě dosolte nebo přidejte prolisovaný česnek.
-
Promíchejte s uvařenými noky.
Poznámka od kuchařky
Noky vzhledem k jejich pracnosti a pro mě docela dostupné ceně, spíše kupuji, doma je dělám jen výjimečně. Když mám zkrátka chuť na něco více „vymazleného“ pro naše bříška .-)
Pokud pokrm připravujete pro děti:
– rajčata jsou vhodná od 1 roku – jsou alergen
– smetana je taktéž vhodná až po prvním roce kvůli vyššímu obsahu bílkovin, které zatěžují dětské ledviny
Mé další recepty najdete na http://mamavkuchyni.blogspot.cz









