Tvarohový dezert s oříškovým krémem

72
- reklama -

Suroviny

1/2 l mléka
vanilkový puding
50 g hořké čokolády (alespoň 50% kakaa)
1 lžíce kakaa holandského typu
cukr (dle chuti)
50 g vlašských ořechů (kdybych měla, použila bych půl napůl s lískovými)
2 plnotučné tvarohy ve vaničce
1 smetana ke šlehání (30 a více procent)
vanilkový cukr dle chuti
cukrářské piškoty
kakao
ovoce (na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti – přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda.

  2. Až puding odstavíte, ještě do horkého vmíchejte nastrouhanou nebo nalámanou čokoládu, na drobno nasekané oříšky, lžíci kakaa a pečlivě promíchejte. Poté nechte vychladnout a čas využijte k přípravě světlé části.

  3. Do tuha vyšlehejte smetanu ke šlehání, opět oslaďte vanilkovým cukrem (používám domácí ze skutečné vanilky a dávám ho asi 2 – 3 lžíce) a závěrem vmíchejte tvaroh.

  4. Do skleničky pak střídejte světlý a tmavý krém jak je vám libo. Zdobit můžete piškoty, ovocem či kakaem.

Poznámka od kuchařky

Pokud pokrm připravujete pro děti: dezert je plný ořechů a kakaa – obojí jsou silné alergeny a jsou doporučovány až od 2 – 3 let věku dítěte

Mé další recepty najdete na http://mamavkuchyni.blogspot.cz