
- reklama -
Suroviny
12 muffin
- malá plechovka kukuřice (170 g)
- stejné množství mraženého hrášku
- 1 červená paprika
- 2 plátky slaniny (nemusí být)
- 6 vajec
- sůl
- pepř
- mozzarella (120 g)
Postup přípravy receptu
-
Slitou kukuřici, propláchnutý hrášek a nadrobno nakrájenou papriku smícháme v misce, na talířek nastrouháme mozzarellu.
-
Současně zapneme troubu na 190°C.
-
V druhé misce prošleháme vejce se solí a pepřem.
-
Na dno muffinových formiček dáme kousek anglické slaniny (být tam ale nemusí).
-
Barevnou směsí naplníme košíčky zhruba do poloviny a lžící do tří čtvrtin doplníme rozšlehaným vejcem. Nahrubo nastrouhanou mozarrellu rozdělíme navrch.
-
Pečeme asi 15-20 minut, až sýr zezlátne. Muffinky v této fázi vyskočí, při chladnutí opět spadnou do výše košíčků. Podáváme teplé – studené jsou ale taky moc dobré, vydrží v lednici několik dní.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: podle „čarujeme“ – upraveno.
Kuchařka: hosta