Rýžové krokety

47
- reklama -

Suroviny

hrnek rýže
100 g mletého masa
2 žampiony
2 stroužky česneku
kurkuma
sůl
sečuánský pepř
kousek mozzarelly
hrst zeleniny:
mražený hrášek
mražená mrkvička
mražená kukuřice
vajíčko
ingredience na trojobal:
hl. mouka
vejce
strouhanka
1 cibuli

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme do měkka.

  2. Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pak česnek a nakonec mleté maso. Okořeníme solí, pepřem a kurkumou.

  3. Pak přidáme žampiony. Restujeme aspoň 15 minut, dle potřeby podlijeme kapkou vody. Pak vmícháme tuto směs do uvařené rýže. Nakonec zeleninu, sýr a klepneme vajíčko.

  4. Z vychladlé hmoty děláme kuličky, které obalujeme v trojobalu. Na talíř servírujeme se salátem.