
- reklama -
Suroviny
- 2-3 předvařené červené řepy vcelku
- 1 mrkev
- kousek celeru
- cibule
- olivový olej
- kuřecí vývar
- sůl
- pepř
- tymián
- balsamikový ocet
- zakysaná smetana
- 1 stroužek česneku (kdo nechce, nemusí)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájím cibulku, osmahnu na lžíci olivového oleje, přidám tymián, česnek, pak řepu a zeleninu nakrájenou na kostky a zaliji kuřecím vývarem.
-
Vařím cca 30 min, pak vše rozmixuji ponorným mixérem.
-
Polévka se zahustí sama, jen dochutím pepřem, solí a kapkou balsamicového octa. Na talíři přidám lžičku zakysané smetany a dozdobím bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Snažím se tak trochu jíst bez příloh a pečiva, a tahle polévka je super, nemusí se ničím dohustit a je vynikající:)
Kuchařka: Lenunka