Vepřové na žampionech, čokoládě a estragonu

57
- reklama -

Suroviny
3 porce

300 g vepřové plece (z ořechu)
300 g žampionů (očištěných a pokrájených na tenké plátky)
cibule
sádlo nebo olej na osmažení
drcený kmín
sůl
sušený estragon
zelená petrželka
pepř mletý
2 vrchovaté lžíce čokolády na vaření instant
smetana
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na nudličky, vložíme do pánve se sádlem nebo s olejem na zrůžovělou a nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme nesolené po všech stranách dohněda, přisypeme špetku drceného kmínu, osolíme, opepříme a podlijeme vřelou vodou. Necháme dusit skoro do měkka.

  2. Když maso měkne, přidáme posekanou petrželovou nať, lžičku sušeného promnutého estragonu a žampiony.

  3. Až je vše měkké a skoro hotové, zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě, přivedeme k varu a přidáme dvě polévkové lžíce čokoládového prášku.

  4. Zavaříme a necháme jej rozpustit, naposled přilijem trochu smetany.

Poznámka od kuchařky

Dělal jsem k obědu a vynikající! Jen jsem nedělal noky nebo knedlík jako přílohu, ale na přání rodiny jsem uvařil brambory. I s nimi je to dobré jídlo.

Foto dodám