- reklama -
Suroviny
- 1 střední celer (bulva)
- 1 lžička citronové šťávy
- 100 ml rostlinné smetany (např. Alpro, Provamel)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- petrželka
- mladé celerové lístky
Postup přípravy receptu
-
Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý.
-
Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do nastrouhaného celeru.
-
Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici a podáváme jako salát, s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se zdejšími recepty a remuládu upravila do bezmléčno-bezvaječné podoby pro potřeby svojí diety. Moc jsem si pochutnala.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram