Celerová remuláda bez mléka a vajec

52
- reklama -

Suroviny

1 střední celer (bulva)
1 lžička citronové šťávy
100 ml rostlinné smetany (např. Alpro, Provamel)
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželka
mladé celerové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý.


    Zobrazit celý recept

  2. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do nastrouhaného celeru.

  3. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici a podáváme jako salát, s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se zdejšími recepty a remuládu upravila do bezmléčno-bezvaječné podoby pro potřeby svojí diety. Moc jsem si pochutnala.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.