Chleba chlebovič z domácí pekárny

40
- reklama -

Suroviny

250 ml vody
100 ml vody
6 g droždí
2-2,5 rovné lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
150 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
350 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme 250 ml vody, žitnou mouku a droždí a necháme asi 10 minut promíchat bez předehřevu (program Koláč, Nudlové těsto aj.) a necháme stát v zavřené pekárně (formu, pokud chceme, můžeme překrýt třeba fólií).


    Zobrazit celý recept

  2. Po 18-24 hodinách přidáme ostatní suroviny, zapneme Základní program a necháme pekárnu vypracovat těsto a upéct chleba.

  3. Recept na chleba chleboviče jsem zkoušela ze zvědavosti, jestli vykyne, jak bude po tak dlouhé době kvašení droždí chutnat a podobně. Výsledek mě velice příjemně překvapil. Dlouhé kynutí vytáhne z mouky všechny její ukryté vůně a chutě.

Poznámka od kuchařky

Přesto, že mezi surovinami chybí cukr nebo jakýkoliv tuk, chlebík nádherně vykyne a je výborný, plný ok a pružný.

Místo kmínu můžeme použít chlebové koření.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/chleba-chlebovic/

.