Fazole s mletým masem (Kyımalı kuru fazulye)

64
- reklama -

Suroviny

2 sklenice bílých fazolí
300 g mletého masa
3 lžíce rajského protlaku
3 rajčata
3 čerstvé papriky
velká cibule
sůl
pepř
sladká i pálivá paprika
petrželová nať
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme téměř doměkka. (Pokaždé vařím celý sáček, část uvařených fazolí použijui hned, zbytek nasáčkuji do mrazáku a mám tak hned po ruce – další vaření s fazolemi trvá jen chvilku.)

  2. Na oleji osmahneme cibuli, na ní zpěníme obě mleté papriky. Pak vmícháme a lehce osmahneme protlak a na tomto základu mleté maso. Smažíme za stálého míchání, aby se maso nespeklo do hrudek.

  3. Přidáme krájené papriky a rajčata, sůl a pepř, zalijeme trochou horké vody a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme fazole a dodusíme doměkka.

  4. Ochutnáme, popř. dosolíme, posypeme sekanou petrželovou natí a podáváme – s bílým pečivem nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: web Turecká kuchyně

Místo čerstvých rajčat a paprik jsem teď, mimo jejich sezonu, použila náš domácí zmrazený polotovar na lečo.