
- reklama -
Suroviny
- brambory
- 2 hrsti sušených hub (nenamáčíme je!)
- 1 cibule
- špetka sladké červené papriky
- majoránka
- kmín
- sůl
- pepř
- kousek červené papriky
- žlutá paprika
- zelená paprika
- 2 PL špaldové mouky na zahuštění
- troška vody
- 1 l zeleninového vývaru
- rostlinný tuk
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném tuku zprudka osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, sladkou papriku a houby.
-
Brambory nakrájíme na kousky, přidáme k základu a zalijeme vývarem. Okořeníme kmínem, solí a pepřem dle chuti a vaříme asi 20 minut.
-
Potom si nakrájíme papriky, přidáme i majoránku. Ve vodě si rozmícháme mouku, guláš zahustíme a provaříme cca 16 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept se hodí do dělené stravy rostlinné a já za námět děkuji p. Romaně Važanské.
Kuchařka: spagetka