Bramborový guláš bez uzeniny

115
- reklama -

Suroviny

brambory
2 hrsti sušených hub (nenamáčíme je!)
1 cibule
špetka sladké červené papriky
majoránka
kmín
sůl
pepř
kousek červené papriky
žlutá paprika
zelená paprika
2 PL špaldové mouky na zahuštění
troška vody
1 l zeleninového vývaru
rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku zprudka osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, sladkou papriku a houby.

  2. Brambory nakrájíme na kousky, přidáme k základu a zalijeme vývarem. Okořeníme kmínem, solí a pepřem dle chuti a vaříme asi 20 minut.

  3. Potom si nakrájíme papriky, přidáme i majoránku. Ve vodě si rozmícháme mouku, guláš zahustíme a provaříme cca 16 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept se hodí do dělené stravy rostlinné a já za námět děkuji p. Romaně Važanské.