
Suroviny
- 2 kachní prsa
- rozmarýn
- sečuánský pepř
- brusinkový džem (2 lžíce)
- hrst sušených brusinek
- 1/2 mrkve
- 1/2 petržele
- kousek celeru
- 1 cibule
- 2 dcl červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu a cibuli jsem nakrájela na kostičky.
-
Cibuli osmažíme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu.
-
Restujeme asi 15 minut než nám zelenina začne trochu hnědnout.
-
Pak zalijeme vývarem a provaříme.
-
Přidáme 2 deci vína a vaříme asi půl hodinky. Přidáme brusinkový džem a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
-
Poté provaříme do hustoty. Nezahušťujeme. Omáčka je hustá.
-
Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme hrst sušených brusinek.
-
Krátce provaříme a máme hotovo. Maso jsem naložila i nařezala kůži do mřížky předem. Naložila jsem prsa jen do rozmarýnu, sečuánského pepře a soli. Zalila trochou oleje.
-
Maso vyndáme. Samozřejmě aspoň půl hodinky předem z lednice.
-
Připravíme pánev a položíme na ní prsa kůží dolů.
-
Opékáme asi 3 minutky, otočíme a zase tak 3-4 minutky.
-
Mezitím jsem si rozpálila troubu a nahřála v ní pekáč.
-
Prsa jsem přemístila na pekáč a dopekla je v troubě při 200°C asi 10 minutek.
-
Po vyndání jsem je zabalila do alobalu a nechala tak 5 minut odpočinout.
-
Na talíři jsem podávala s gnocchi a omáčkou.