
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 250 g krupicového cukru
- 4 lžíce teplé vody
- vanilkový cukr
- skořice
- 0,5 kg nastrouhaných jablek
- 35 dkg hladké mouky
- prášek do pečiva
- 200 g Mascarpone
- kelímek zakysané smetany
- 1 vanilkový pribináček
- 2 lžíce ml. cukru
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do husté pěny.
-
Přidáme lehce vymačkaná jablka smíchaná se skořicí a mouku s práškem.
-
Smícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 20-25 min. pří 200 st.
-
Na krém si umícháme máslo s cukrem a přidáme ostatní přísady. Vyšleháme a natřeme na studenou buchtu.
-
Můžeme posypat grankem, nebo strouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Dělám i levnější variantu, třeba s tvarohem nebo pomazánkovým máslem.
Tady ta je z Mascarpone.Taky je dobrá i bez krému, jen pocukrovaná.
Kuchařka: mika59