- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1500 g kostí bizona
- 2 velké cibule i se slupkou
- 4 l studené vody
- 750 g bizoního masa
- 1/2 palice česneku
- 1 KL soli
- špetka cukru
- 150 g mrkve
- 150 g celeru
- 1/2 pórku
- 2 bobkové listy
- 6 hřebíčků
- 1 KL pepře
- 1 svazek petrželky (stonků)
- Na pročištění:
- 500 g bizoního masa
- 150 g mrkve
- 200 g celeru
- 1/2 pórku
- 4 bílky
Postup přípravy receptu
-
Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na 180°C.
-
Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí opečeme na pánvi.Zeleninu nakrájíme na velké kousky. Vše přidáme do PH. Přidáme maso a všechno koření. Zapneme na st.I na 8 hodin. Pak necháme vychladnout. Sebereme ztuhlý tuk a přes sítko přelijeme do hrnce.
-
Maso, mrkev, celer i pórek umeleme. Bílky ušleháme do řídkého sněhu. Promícháme se zeleninou a masem a přidáme do studeného vývaru. Promícháme.
-
Dáme opět vařit. Vaříme mírným varem 2 hodiny. Z povrchu průběžně sbíráme nečistotu. Hotové consommé necháme vychladnout a přecedíme přes plátno.
Kuchař: Dooga