
- reklama -
Suroviny
- 300 – 400 g uzeného masa (měla jsem krkovici)
- 150 g uzeného sýru
- 2-3 vejce
- 1 rohlík
- 1 menší cibule
- trochu smetany nebo mléka
- strouhanka dle potřeby
- sůl (opatrně)
- pepř
- —
- mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme nebo nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno. Rohlík nakrájený na kostičky pokropíme smetanou nebo mlékem a necháme rozmočit.
-
Maso, sýr, rohlík, cibuli a vejce smícháme. Dochutíme solí a pepřem a zahustíme trochou strouhanky. Směs necháme chvíli odležet a poté tvarujeme karbanátky.
-
Vejce rozšleháme a karbanátky obalíme klasicky v trojobalu. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek. Podáváme s bramborami.
Kuchařka: mika59