Jablkový mazanec

163
- reklama -

Suroviny

150 ml vody
150 g strouhaných jablek
100 g rozinek
špetka soli
50 g oleje
50 g cukru
vanilkový cukr
1 vejce
2 lžičky citrónové šťávy
530 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí
skořici nebo citrónovou kůru

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Sladký (nebo jiný, určený k přípravě a pečení kynutého sladkého bochníku), pokud nemáme, použijeme Základní program.


    Zobrazit celý recept

  2. Po třetím hlazení můžeme vytáhnout háky, v buchtičce pak nebudou velké díry.

  3. Pečení ukončíme už po 40 minutách, píchnutím špejle zkontrolujeme, jestli je mazanec upečený. Pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka od kuchařky

Mazanec je měkounký, málo sladký a díky jablkům vlhčí, výborný i bez másla.

Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz/