
Suroviny
- 300 ml smetany
- 2 žloutky
- 40 g cukru
- wasabi mleté sušené
Postup přípravy receptu
-
V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.
-
Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, zašlehejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni a stále míchejte. Po několika minutách odstavte.
-
Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence.
-
Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.
-
Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.
Poznámka od kuchařky
Další recepty a tip, kde koupit wasabi v prášku najdete zde: http://milujusushi.cz/wasabi-zmrzlina