
- reklama -
Suroviny
- 7 vajíček uvařených natvrdo
- 1 mrkev
- 150 g bílého jogurtu
- 200 g pomazánkového másla
- hrstku medvědího česneku
- hrstku bazalky
- hrstku pažitky
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka nakrájíme na malé kousky nebo promačkáme přes sítko na krájení brambor, dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, dále přidáme pomazánkové máslo a bílý jogurt. Lehce promícháme nebo opatrně pomačkáme vidličkou.
-
Nakonec přidáme nasekané bylinky, pomazánku dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Vajíčka mi zbyla z Velikonoc, tak jsem z nich udělala dobrou pomazánku, která je lehce pikantní díky medvědímu česneku, ale ne moc. Klasický česnek je oproti medvědímu mnohem více výrazný.
Pomazánka je moc dobrá, přeji dobrou chuť.
Kuchařka: MiskaM