Fitkoláčky z cereálního listového těsta

46
- reklama -

Suroviny
6 ks

cereální listové těsto (tesco)
menší lilek
mascarpone
pesto z medvědího česneku
mozzarella
cherry rajčata
kapary
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Těsto necháme rozmrznout – jsou to tři plátky zrníčkového těsta.


    Zobrazit celý recept

  2. Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme minimálně 15 minut na tácu, pak opláchneme a důkladně osušíme v papírových utěrkách.

  3. Nasucho na rozpálené pánvi z obou stran opečeme.

  4. Troubu dáme předehřát na 200°C.

  5. Rozmrzlé těsto trošku rozválíme, z jednotlivých plátků na kratší straně odřízneme dva proužky a zbytek přepůlíme a vyložíme tartaletkové formičky. Dno namázneme cca půlcentimetrovou vrstvou mascarpone, na to rozetřeme pesto, obložíme lilkem a přepůlenými rajčaty.

  6. Na každou tartaletku dáme kousek mozzarely, pár kaparů, zakroucený pásek zbylého těsta a snítku tymiánu.

  7. Pečeme cca 15 minut – to uvidíte, až kraje těsta zezlátnou a mozzarela je rozpuštěná, zelenina opečená.