Ananasové řezy s kokosem

56
- reklama -

Suroviny

Piškot:
250 g cukru
3 vejce
250 g okapaného kompotovaného ananasu
50 g šťávy z ananasového kompotu
125 g bílého jogurtu
100 g oleje
250 g hladké mouky
50 g strouhaného kokosu
1 sáček kypřícího prášku
Kokosový krém:
300 ml kokosového mléka
50 g cukru
4 plátky želatiny
300 g smetany na šlehání
40 ml Malibu
10 g strouhaného kokosu
Na dokončení:
mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Ananas necháme okapat a potom ho rozmixujeme. Vejce s cukrem vyšleháme. Přidáme rozmixovaný ananas a šťávu z kompotu, smícháme šlehačem. Přidáme a dobře rozšleháme jogurt a olej.
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem, přisypeme ji do předcházející směsi a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, 15-20 minut do růžova.


    Zobrazit celý recept

  2. Piškot necháme vystydnout.

  3. Krém: Želatinu namočíme ve studené vodě. Kokosové mléko, strouhaný kokos a cukr zahřejeme. Do horkého mléka zamícháme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Necháme vystydnout.

  4. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji promícháme společně s Malibu s vychladlým kokosovým mlékem. Krém rovnoměrně rozprostřeme na vychladlý piškot a dáme ztuhnout do lednice. Ztuhlý krém pocákáme rozehřátou mléčnou čokoládou nebo můžeme posypat kokosem.

Poznámka od kuchařky

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

*Je-li kokosové mléko v plechovce částečně ztuhlé, tak nejdříve krátce zahřejeme celý obsah plechovky (většinou mívá 400 ml) a až poté odměříme 300 ml.