Pizza v remosce

277
- reklama -

Suroviny

100 ml (g) vody
1/2 lžičky cukru
3 lžíce oleje
necelá lžička soli
40 g hrubé mouky
160 g hladké mouky
8 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
    Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme tenký kulatý základ na pizzu.


    Zobrazit celý recept

  2. Jeden plát vložíme do pečícím papírem vyložené menší remosky (druhý kus těsta zatím necháme odložený na stole, vyválíme ho a naplníme během pečení první pizzy) a naplníme tak, jak jsme zvyklí. (Např. rajčatová omáčka nebo dobrý domácí kečup, česnek, šunka, zelenina, pizza koření, pokapat olivovým olejem, posypat strouhaným sýrem.)

  3. Upečeme, během pečení nachystáme druhou pizzu a vložíme ji do remosky a upečeme hned, jak je první kus hotový.

Poznámka od kuchařky

– těsto je výborné, moc nám chutnalo. Pokud nemáte doma remosku, je samozřejmě možné upéct obě pizzy najednou, na plechu v troubě

– náplň může být opravdu libovolná, podle vaší chuti nebo stavu a naplnění ledničky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz