Exotická polévka z červené řepy

79
- reklama -

Suroviny

4 menší červené řepy
2 jarní cibulky
2-3 cm čerstvého zázvoru
1 pomeranč
1 lžíce oleje
400 ml vody nebo zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
kousek celé skořice
kousek celého badyánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalijeme vodou nebo vývarem.

  2. Přidáme nastrouhaný zázvor, lžičku strouhané pomerančové kůry a šťávu z celého pomeranče, skořici a badyán, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme, asi 20-25 minut do změknutí řepy.

  3. Poté vyndáme celé koření, vlijeme kokosové mléko, společně prohřejeme a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Polévka je chuťově neobvyklá a hodně výrazná, hlavně s badyánem se musí opatrně. Inspirovala jsem se v německém časopise Alnatura. Originál receptu je zde:

http://www.alnatura.de/Kochen%20und%20Geniessen/Re…

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.