Zeleninová polévka s řepou a klobásou

77
- reklama -

Suroviny

3 lžíce sádla
2 cibule
20 dkg anglické slaniny
2 velké brambory
2 rajčata
2 středně velké řepy
30 dkg kysaného zelí
2 mrkve
15 dkg celeru
15 dkg kořenové petržele
4 nožičky paprikové klobásy
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl
bílý hustý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažím nakrájenou cibuli na kostičky, přidám slaninu také na kostičky.

  2. Chvíli rozškvařím.

  3. Pak přidám všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, zelí, klobásy na kolečka, koření, osolím, zaleju vodou a vařím, až bude zelenina měkká (hlavně řepa). Dělám polévku hustší, takže vody tak akorát. Na talíři do ní přidávám bílý jogurt.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem v některých receptech, že někdo téhle polévce také říká chalupářský boršč. Mně teda moc chutná. Poměr zeleniny si můžete upravit podle vlastní chuti.