
- reklama -
Suroviny
- 3 lžíce sádla
- 2 cibule
- 20 dkg anglické slaniny
- 2 velké brambory
- 2 rajčata
- 2 středně velké řepy
- 30 dkg kysaného zelí
- 2 mrkve
- 15 dkg celeru
- 15 dkg kořenové petržele
- 4 nožičky paprikové klobásy
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- sůl
- bílý hustý jogurt
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažím nakrájenou cibuli na kostičky, přidám slaninu také na kostičky.
-
Chvíli rozškvařím.
-
Pak přidám všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, zelí, klobásy na kolečka, koření, osolím, zaleju vodou a vařím, až bude zelenina měkká (hlavně řepa). Dělám polévku hustší, takže vody tak akorát. Na talíři do ní přidávám bílý jogurt.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem v některých receptech, že někdo téhle polévce také říká chalupářský boršč. Mně teda moc chutná. Poměr zeleniny si můžete upravit podle vlastní chuti.
Kuchařka: lenka-m









