Těstovinový salát s lilkem

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g těstovin (penne, rigatti a podobně, pokud koupíte celozrnné, neváhejte je použít)
asi 350 g lilku
350 g cherry rajčátek
3 jarní cibulky
sůl
pepř
olivový olej
bazalka
(já jsem ještě přidala mozzarellu, jednak nám tam pasovala a máme ji rádi a jednak jsem chtěla, aby v salátu byla obsažena nějaká bílkovina. Klidně ale dejte třeba tuňáka nebo vařená vejce. Taky česnek by tam byl býval dobrý)

Postup přípravy receptu

  1. Ve výrazně osolené vodě vaříme těstoviny tzv. na skus.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji pomalu prosmažujeme nakrájené cibulky, aby se spíše jen dusily.

  3. Pak přihodíme lilek nakrájený na kostky o hraně asi 2,5 cm, osolíme, opepříme, prudčeji osmahneme a pak zakryjeme poklicí a dusíme asi 10-15 minut, dokud lilek nezměkne.

  4. Přidáme rozčtvrcená rajčátka a chvíli povaříme, jen aby změkla, neměla by se úplně rozvařit.

  5. Vypneme zdroj tepla, přidáme scezené těstoviny, natrhanou bazalku, jen promícháme a necháme vychladit.

  6. Můžete ještě pokapat dobrým olivovým olejem.

    Já jsem do vychladlého salátu ještě zamíchala natrhanou mozzarellu.

Poznámka od kuchařky

Italové nedávají do těstovinových salátů žádné pojidlo jako majonézu, jogurt nebo smetanu.

Recept mám ze stránek www.giallozafferano.it