- reklama -
Suroviny
3 porce
- 150 g mrkve nastrouhané na jemném slzičkovém struhadle
- 100 g celeru nastrouhaném na jemném slzičkovém struhadle
- 1/4 hlávky ledového salátu natrhaná po lístech na drobné kousky
- 4 lžíce balzamikového krému s citronovou příchutí/viz.foto surovin
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru krupice
- kořenící směs BBQ v mlýnku s mořskou solí
- sušená paprika
- černý pepř
- chilli(nebo koření,které nám vyhovuje)
Postup přípravy receptu
-
V míse důkladně promícháme mrkev, celer, krém, citronovou šťávu, olej, cukr a koření.
-
Přidáme natrhaný salát, zlehka promícháme a dáme na 15 minut uležet do lednice. Salát je vhodný k masu z pánvičky, grilovanému, nebo pečenému. Ale hodí se i k různým bezmasým pokrmům.
Poznámka od kuchařky
Různé ochucené balzamikové krémy a kořenky BBQ s mlýnkem jsou k dostání v prodejnách Kaufland a Lidl.
Kuchařka: Anna Kocikova