![Čerstvý špenát s ředkvičkami_5ff80ce601fe0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cerstvy-spenat-s-redkvickami_5ff80ce5e42a7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 500 g čerstvý špenát nasekaný na hrubo
- 5 ředkviček na kolečka
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- lžíce másla
- 50 ml smetany na šlehání
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěné máslo dáme nakrájenou šalotku zpěnit a přidáme ředkvičky.
-
Po chvíli také špenát, necháme jen zavadnout. Zalijeme smetanou a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a kdo má rád, i muškátovým oříškem.
-
Asi 2 minuty necháme probublat a podáváme jako lehké jídlo nebo jako přílohu k masu.
Kuchařka: mika59