
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 100 g ovesných vloček
- 160 ml mléka (dětem plnotučné)
- 1 vejce
- 100 g ricotty
- med nebo libovolný sirup či cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Vločky zalijte mlékem, ideálně teplým, abyste urychlili proces nacucávání, ale není to až tak nutné. Nechce 20-30 minutek odstát, aby vločky změkly.
-
Poté rozmixujte s jedním vajíčkem na hladkou kaši. Smažte pozvolna na kvalitní nepřilnavé pánvi, můžete lehce vytřít tukem.
-
Ricottu ochuťte medem nebo sirupem, palačinky s ní pomažte a zatočte. Servírujte s ovocem.
Poznámka od kuchařky
Tento a všechny mé další recepty najdete na: https://www.facebook.com/mamavkuchyni
Kuchařka: Mama v kuchyni