Španělská Sangría

71
- reklama -

Suroviny

2 vrchovaté lžíce cukru
2 lžíce vody
1 láhev (750 ml) červeného vína
2 zralé broskve
šťáva ze 3 pomerančů
citronová šťáva z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a vodu svaříme, do úplného rozpuštění cukru.

  2. Víno nalijeme do většího džbánu.

  3. Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína.

  4. Broskve oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do vína .

  5. Přilijeme cukrový rozvar, promícháme a necháme 2 hodiny stát při pokojové teplotě.

  6. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu. Servírujeme do sklenic s ledem.

Poznámka od kuchařky

Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ovoce.

Část pomerančů můžeme nakrájet na plátky, ale může se stát, že nápoj získá nahořklou chuť kůry.

Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku.

Cukr můžeme dát rovnou do vína, bez toho, abychom ho nechali rozpustit ve vodě. Může se ale stát, že se ve víně kompletně nerozpustí.

Existují různé variace co se týká množství surovin nebo druhů ovoce, doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.

Doporučuje se používat mladší ročníky vína, které neležely dlouhou dobu v sudech. Já jsem použil víno joven (mladé) ze španělské oblasti Ribera del Duero. Hotový nápoj doladíme podle chuti (více cukru, atd.), každé víno je jiné.

Při podávání můžeme nápoj dolít perlivou vodou.

Chceme-li, aby byl nápoj silnější, přilijeme na začátku do vína pomerančový likér nebo třtinový rum.

Pro všeználky, kteří by tady chtěli psát že takto se Sangría nedělá přidávám odkazy, kde jsem čerpal inspiraci, a rovnou můžou psát rodilým španělům že to není Sangría. Děkuji. http://javirecetas.hola.com/sangria-como-hacer-san…

http://www.abc.es/sociedad/20140115/abci-receta-sa…

http://www.directoalpaladar.com/otras-bebidas/mi-r…