Pizza s bramborovou náplní

68
- reklama -

Suroviny

100 ml (g) vody
1/2 lžičky cukru
3 lžíce oleje
necelá lžička soli
40 g hrubé mouky
160 g hladké mouky
8 g droždí
Náplň:
2 stroužky česneku
olivový olej
brambory (nejlepší jsou nové)
rozmarýn
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout.

  2. Vykynuté, rozválené těsto potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme olivovým olejem.

  3. Oloupané brambory nastrouháme na okurkovém struhadle na tenké plátky, promícháme s krájeným rozmarýnem, solí a kapkou oleje (nové brambory použijeme syrové, starší asi 3-4 minuty předvaříme ve vodě a teprve pak smícháme s rozmarýnem a solí) a rozložíme na připravené těsto.

  4. Upečeme – 1 koláč nám v pohodě upeče remoska (30-35 min), budeme-li dělat pizzu z celé dávky těsta, můžeme upéct oba koláče najednou v troubě.

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušela jsem i bramborovou náplň místo s olejem promíchat se 2-3 lžícemi smetany (na jeden plát těsta) a také velice dobré, jemné.

Zdroj receptu: www.pekarnomanie.cz