Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

75
- reklama -

Suroviny
3 porce

Knedlíky:
350 g uzeného masa
1 cibule
lžíce sádla
500 g vařených brambor (nejlépe varný typ C)
150 g hrubé mouky
2 vejce
lžíce bramborového škrobu
lžička soli
Zelí:
500 g kysaného zelí
1 cibule
lžíce másla
lžíce mouky

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso nameleme na mlýnku o průměru 6 mm, popřípadě nakrájíme na malé kostičky. Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Poté přidáme uzené maso, chvilku opékáme a stáhneme z plotny.

  2. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme mouku, vejce, škrob a sůl. Svižně vypracujeme kompaktní těsto. Do většího hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu. Těsto buď můžeme vyválet na vále a vykrajovat kolečka o libovolném průměru nebo můžeme placku tvořit v dlani. Vytvořené kolečko plníme masovou směsí podle velikosti placky. Takto vytvořené knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme 10-15 minut.

  3. Zelí:
    Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Až bude cibule zlatavá, zasypeme ji moukou, promícháme a přidáme zelí, osolíme, podlijeme trochou vody a přibližně 15 minut necháme dusit.