- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce kvalitního oleje
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- mix koření:
- bazalka
- rozmarýn
- oregano
- mletý kmín – od každého špetku
- 1 hrnek pohanky
- 2 hrnky vody
- sůl dle chuti (doporučuji Himalájskou růžovou)
- pepř
- 1 lžíce Sojanézy (nebo majonézy)
- 1 lžíce hořčice
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek.
-
Přidáme mix koření, promícháme.
-
Přisypeme pohanku a všechno společně chvíli restujeme. Zalijeme dvěmi hrnky horké vody a vaříme dvě minutky. Přiklopíme poklicí na 15minut. Nebojte se, voda se vsákne. vPoté poklici odklopíme, necháme vychladnout.
-
Do směsi přidáme sojanézu, hořčici, sůl a pepř a vše rozmixujeme.
-
Mažeme na bílé pečivo, posypeme pažitkou nebo jarní cibulkou a doplníme zeleninkou (paprikou, rajčetem či ředkvičkou).
Kuchařka: Ze zdrave vyzivy