- reklama -
Suroviny
- 400 g jahod (čerstvých)
- 400 g čerstvého baby špenátu
- 2 menší jarní cibulky (nebo 1 větší)
- Na zálivku:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 4 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička máku
- 2 lžičky sezamových semínek nebo semínek drceného konopí
- špetka mleté sladké papriky
Postup přípravy receptu
-
Prošlehejte v misce důkladně všechny suroviny na dresink tak, aby se cukr rozpustil.
-
V míse nebo na talíři promíchejte špenátové listy, přepůlené jahody a na tenká kolečka nakrájenou cibulku.
-
Zalijte dresinkem, posypte oříšky a hodujte.
Poznámka od kuchařky
Pokud nad kombinací surovin nedůvěřivě kroutíte hlavami, zkuste. Taky jsem nevěřila – a je to vynikající
Zdroj: Apetit
Kuchařka: hosta