Zapečené maso s mangoldem (na způsob musaky)

85
- reklama -

Suroviny

asi 600 g mletého masa
2 větší cibule
loupaná rajčata v plechovce
1 čerstvá paprika
petrželová nať
sůl
mletý pepř
olej
Na bešamel:
40 g másla
40 g hladké mouky
přibližně 500 ml mléka
sůl
mletý pepř
strouhaný sýr Gran Moravia
2 vejce
mangoldové řapíky
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní pak maso. Osolíme, opepříme, přihodíme rajčata a krájenou papriku a povaříme bez pokličky do změknutí masa. Dosolíme, vmícháme petrželku.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme mírným varem, dochutíme solí a pepřem, vmícháme sýr a do mírně prochladlého pak i vejce.

  3. Mangoldové řapíky nakrájíme na menší kousky a 2-3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, promícháme s trochou olivového oleje a urovnáme je do vymazané zapákací mísy.

  4. Pokryjeme je masovou směsí, na kterou pak urovnáme bešamel a dáme zapéct do trouby (200°C/přibližně 30-40 minut).