Pepřová omáčka s kousky pečeného masa

56
- reklama -

Suroviny
1 porce

pečené kuřecí maso (zbytkové)
50 g másla
1 menší cibule
1/2 lžičky zeleného nakládaného pepře
1/2 lžičky růžového pepře (nemusí být)
lžíce hladké mouky
300 ml mléka
4 žampiony
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s kuličkami pepře.

  2. Přidáme nakrájené žampiony a chvíli opékáme.

  3. Zaprášíme moukou a po chvíli zalijeme mlékem.

  4. Omáčku necháme provařit a ke konci přidáme prohřát nakrájené maso. Měla jsem prsní kousky.

  5. Dochutíme solí, pažitkou a čerstvě mletým pepřem.

Poznámka od kuchařky

Je to rychlovka, jak spotřebovat zbylé třeba i vepřové pečené maso. Vhodné jsou k tomu těstoviny.