Karamelové bonbóny

103
- reklama -

Suroviny

větší skleněnou mísu
1/2 hrnku glukózového sirupu (může být i kukuřičný nebo rýžový)
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1/2 hrnku sladkého kondenzovaného mléka
1/2 hrnku bílého cukru
1/2 hrnku hnědého cukru
špetku soli pro zvýraznění chuti
skleněnou nebo plastovou nádobu s nižším okrajem, kde bude karamel tuhnout
papír na pečení s nepřilnavým povrchem

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smíchej ve větší misce a dej na nejvyšší výkon do mikrovlnky na 6 minut.

  2. Po každých dvou minutách však misku vyber a pořádně směs promíchej.

  3. Nádobu, ve které bude karamel tuhnout, vylož pečicím papírem, aby se karamel přiléhal na dno nádoby.

  4. Dej ztuhnout do lednice na několik hodin.

  5. Po vyjmutí vyklop z nádoby, odlep pečící papír a nahřátým nožem nakrájej na kostičky.

Poznámka od kuchařky

Misku, ve které jsi připravoval karamelovou směs raději umyj hned, protože pokud zbytky směsi zatvrdne, už to nebude tak jednoduché.