Prstýnky malé mořské víly

61
- reklama -

Suroviny
3 porce

600 g filetových plátků z tresky (nebo z mořské štiky)
sůl
mletý bílý pepř
šťáva z 1 citrónu
300 g kořenové zeleniny
trocha šalvěje
tymiánu
petrželky
1/4 litru bílého vína
1/4 lžičky octa
1 cibule
1 lžíce másla
3-4 rajčata
petrželka
strouhaný sýr (na posypání)
máslo na pokapání

Postup přípravy receptu

  1. Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené, opepřené a citrónovou šťávou pokapané mořské štiky, a necháme zvolna „táhnout“ na mírném ohni asi 10 minut. Roličky vyjmeme a necháme dobře okapat.

  3. Do pánve pak dáme na rozpálené máslo roličky, obalené v hladké mouce a krátce do zlatova po všech stranách opečeme.

  4. Na talíře dáme třeba brambory různě upravené – já jsem dal kuskus (máčený v horké vodě s máslem a ochucenou solí) jako polovinu přílohy a jako druhou polovinu vlasové asijské rýžové nudle (mně se zdály dost bílé do této kombinace s kuskusem, tak jsem je (aby změkly) namočil na 10 min do horké vody, v níž jsem předtím povařil lžičku kurkumy.

  5. Na tyto přílohy ozdobené rajčaty a zelenými natěmi poklademe rybí roličky zbavené párátek, posypeme vše dobrým strouhaným sýrem a pokapeme máslem.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť!