
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g čerstvých listů mangoldu
- 2 mladé cukety
- 1 menší brambora
- 1 litr zeleninového vývaru
- hrst máty
- šťáva z 1/2 citronu nebo limetky
- 1 dcl smetany
- 4 lžíce vařené Quinoy (ale můžete nahradit i jáhly nebo kuskusem)
- 100 g čerstvého kozího sýra (můžete nahradit kvalitní Fetou)
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujte brambor a cuketu nakrájené na kostičky.
-
Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte listy mangoldu. Pokud máte mangold už vzrostlejší, tak doporučuji ho nakrájet na kousky a spařit vařící vodou, tím z něj dostanete hořkost, která může někomu vadit. Není to ale podmínkou.
-
Zeleninu uvařte do měkka.
-
Do polévky přidejte lístky čerstvé máty a vše rozmixujte do hladkého krému.
-
Polévku zjemněte smetanou a citronovou šťávou.
-
Dochuťte solí a pepřem a podávejte s lžíci vařené quinoy a rozdrobeným sýrem.
Kuchařka: Simply Food